Boektip: Turn the ship around – Leiders creëren leiders - EarlyBridge (2024)

phone+31 (0)20-3413952

mailinfo@earlybridge.com

Nederlands

Andrea Brandes

Het boek Turn the ship around werd geschreven door de kapitein van een onderzeeër. Dit klinkt misschien niet spectaculair, maar het boek is toch zeker een boek dat uw kijk op het zakenleven compleet de andere kant op zal sturen. Wellicht bent u bekend met bestsellers Start with Why, Drive en 5th Discipline. Deze bestsellers hebben ook gezorgd voor grote veranderingen in het bedrijfsleven. Het boek Turn the ship around past zeker in dit rijtje van toptitels.

Waarom het boek Turn the ship around?

We hebben te maken met een zakenwereld die steeds sneller verandert. De hiërarchische bedrijven, waarin nog heel duidelijk het onderscheid wordt gemaakt tussen de leiders en de volgers, hebben steeds meer moeite met het omgaan met deze veranderingen. Turn the ship around, geschreven door David Marquet, bestaat volledig uit waargebeurde verhalen. Het zijn de ervaringen van de auteur, die kapitein was van een Amerikaanse marine onderzeeër. Zijn onderzeeër zette de slechtste prestaties neer en dit zorgde ervoor dat hij een nieuw leider wilde worden. Hij beschrijft in Turn the ship around zijn zoektocht naar nieuw leiderschap, zijn persoonlijke ontwikkeling en de manier waarop de bemanning hiermee omging.

Wie zijn de leiders?

Turn the ship around is een Engelstalige paperback met 272 pagina’s vol inspiratie. Het boek verscheen in 2015 en heeft wereldwijd veel indruk gemaakt binnen de meest uiteenlopende bedrijven. Dit boek laat namelijk zien hoe volgers worden omgevormd tot leiders, en dat is precies wat bedrijven nodig hebben om meer succes te boeken. EarlyBridge heeft hier eerder een interessante case over gedeeld: Leiders creëren leiders. Het boek Turn the ship around zal er zeker voor zorgen dat uw kijk op het bedrijfsleven compleet verandert.

Bestel Turn the ship around hier.

Geef het team verantwoordelijkheid

Ook in ons land kennen we nog veel bedrijven die vasthouden aan een strakke structuur. Aan de top staan de mensen die zich verschuilen achter computers, op de werkvloer staan de mensen die ‘volgen’. Turn the ship around leert u veranderingen aan te brengen in deze structuur en helpt u om van de volgers op de werkvloer echte leiders te maken. Het boek biedt u de meest uiteenlopende praktische tips om als bedrijf te veranderen, maar ook om competenties van personeel te vergroten en controle op te geven. Dit boek maakt uw onderneming zeker succesvoller.

Leadership optimalistatie van EarlyBridge

We willen allemaal doelen bereiken. We willen de kracht van medewerkers vrijmaken en het bedrijf zelfredzaam maken. Dit gaat allemaal niet vanzelf. EarlyBridge ondersteunt u hier graag in. Zo bieden wij een uniek Leadership Intent programma op maat.

Vorig berichtDe 4 bouwstenen van Customer CentricityVolgend berichtHoe neemt u uw medewerkers mee in de veranderingen door Corona?

CX Case Study | Transforming Customer Complaint Handling at ABN AMRO

Whitepaper | How to Achieve the Tipping Point with Your DEI InitiativesWhitepaper | Hoe het omslagpunt te bereiken met je DEI-initiatieven

De risico’s van cosmetische organisatieverandering

License to Lead winnaar ATD Award 2023!

Leidinggevende als sleutel voor chronisch zieke medewerkers

Maak kennis met Jessica Wilms

POSITIEF LEIDERSCHAP

How to move people

Van onzekerheid naar verbinding en groei

Durf jij je als leider bloot te geven?

Recent Posts

CX Case Study | Transforming Customer Complaint Handling at ABN AMRO

Whitepaper | How to Achieve the Tipping Point with Your DEI InitiativesWhitepaper | Hoe het omslagpunt te bereiken met je DEI-initiatieven

De risico’s van cosmetische organisatieverandering

License to Lead winnaar ATD Award 2023!

Leidinggevende als sleutel voor chronisch zieke medewerkers

Vrijblijvende afspraak maken?

020-3413952

info@earlybridge.com

Time for change?

Amsterdam: +31 (0)20-3413952

info@earlybridge.com

In de onbevreesde organisatie bespreekt Amy Edmondson in drie delen de kracht, de toepassingen op het werk en de creatie van een onbevreesde organisatie, een organisatie waarin het leiderschap een veilige ruimte creëert voor diversiteit en inclusie. Dit speelt een sleutelrol in organisaties die zich willen richten op groei, duurzaamheid en innovatie.

Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.

Teaming is gebaseerd op het idee dat we, in een complexe omgeving met uitdagende opdrachten en een continu veranderende klantvraag, nooit meer uit kunnen gaan van statische concepten. We hebben alles en iedereen nodig om innovaties te doen, om resultaten te boeken en om mensen betrokken te laten zijn. Leiders worden uitgedaagd zowel op het gebied van motiveren als faciliteren.

Na het invullen van de onderstaande velden kan u de boekbespreking als document (pdf) downloaden.

Boektip: Turn the ship around – Leiders creëren leiders - EarlyBridge (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6242

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.